theme wordpress
انتخاب کفش مناسب - مجله دنیای مد

انتخاب کفش مناسب

انتخاب کفش مناسب

کفش مناسب و استاندارد اهمیت بسیار زیادی در سلامت پاها دارد. در ادامه این مطلب از مجله دنیای مد به بررسی اصول و نکات اصلی در انتخاب یک جفت کفش مناسب می‌پردازیم.

همانطور که می‌دانید سلامت پاها از اهمیت خاصی برخوردار است چنانچه این عضو را قلب دوم می‌نامند. پس در انتخاب کفش مناسب برای ورزش یا پیاده‌روی معمولی روزمره باید دقت زیاد شود.

اصول انتخاب کفش مناسب

بهتر است در زمان خرید کفش مناسب و استاندارد، ملاک شما تنها قیمت نباشد بلکه ۳ معیار اصلی را باید حتما مد نظر قرار دهید.

یک کفش مناسب در درجه اول باید کف، رویه و پاشنه مناسب داشته باشد و در درجه دوم باید از همان لحظه‌ای که پوشیده می‌شود در پا احساس راحتی ایجاد کند.

یک نوع کفش برای همه‌ی افراد مناسب نیست زیرا افراد ممکن است پهنا و فرم پای متفاوتی داشته باشند، به طوری که کفش مناسب برای یک شخص می‌تواند برای فرد دیگر مناسب نباشد.

یک کفش خوب باید تهویه مناسبی داشته باشد، اگر کفشی تهویه مناسبی نداشته باشد علاوه بر رشد میکروب ها و میکروارگانیسم ها در پا، ممکن است باعث ایجاد بوی بد و زخم در پا شود.

انتخاب کفش مناسب

نکات لازم هنگام خريد کفش

۱- برای پای بزرگ‌تر (راست یا چپ) کفش بخرید. در بعضی افراد ممکن است یکی از پاها بزرگ‌تر از دیگری باشد. اگر لازم بود برای پای کوچک تر از کفی استفاده کنید.

۲- ساعات پایانی روز بهترین زمان برای خرید کفش است. پاها در پایان روز و بعد از چند ساعت راه رفتن و ایستادن، اندازه بزرگ‌تری نسبت به ساعات اولیه روز دارند.

۳- اول کفش را بپوشید، بعد بخرید. برای خرید کفش حتماً خودتان بروید و آن را در مغازه بپوشید و امتحان کنید و صرفاً به خاطر اینکه کفشی اندازه کفش قبلی‌تان است، آن را نخرید.

۴- به پنجه کفش دقت کنید. پنجه کفش نباید باریک و تیز باشد. انگشت‏ها باید راحت بوده و روی هم قرار نگیرند. دقت کنید انگشت شست به اندازه کافی جا داشته باشد و راحت بتواند حرکت کند. کفش نباید آن قدر گشاد باشد که هنگام راه رفتن پاشنه پا از کفش بیرون بیاید.

۵-کفشی با رویه مناسب بخرید. جنس رویه کفش باید نرم و قابل انعطاف باشد. کفش‏‌های چرمی‏، مناسب ترین جنس رویه هستند. کفش‏‌هایی با رویه پلاستیکی مناسب نیست و موجب تعریق و بوی بد پا می‏‌شود. کفش‏‌های پارچه‌ای و برزنتی هم برای فصول گرم سال انتخاب مناسبی هستند.

۶- قسمت بیرونی و خارجی کف کفش که با سطح زمین تماس دارد، باید از جنس محکم و با دوام بوده و سطح آن هم صاف و لیز نباشد. قسمت داخلی کفی باید نرم باشد تا پا در آن احساس راحتی کند.

۷- کفش‏های پاشنه بلند و همچنین تخت نخرید. کفش‌‏های پاشنه کوتاه آسیب کمتری به پاها می‏‌رسانند، اما کفش‏‌های بدون پاشنه با کفی تخت مناسب نیستند. بهتر است پاشنه کفش باید بین ۳ – ۵ سانتی‌متر باشد.

انتخاب کفش مناسب

۸- خانم‌های باردار باید کفش‌هایی بپوشند که فشار زیادی بر پا و ناحیه پشت وارد نکند. معمولا در این دوران، بین ۰/۵ تا ۱ نمره، تغییر سایز خواهند داشت که با توجه به این تغییر، باید کفشی مناسب انتخاب کنند.

۹- اگر از کمردرد مکرر رنج می‌برید،‌ حتما با دقت بیشتری کفش‌هایتان را انتخاب کنید و سعی کنید کفش‌های طبی به پا کنید، زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفش‌های نامناسب و غیر استاندارد هستند.

۱۰- اگر اضافه وزن دارید، پوشیدن کفش‌های تخت و راحت به شما توصیه‌ می‌شود. راه رفتن با کفش‌های پاشنه بلند برای کسانی‌ که اضافه وزن دارند باعث عدم تعادل می‌شود.

۱۱- خانم‌هایی که قدی متوسط یا کوتاه همراه با اندامی متوسط و چاق دارند، بهتر است از کفش‌های پاشنه‌داری استفاده کنند که پاشنه‌هایش ضخیم و بلند است. استفاده از این کفش‌ها، باعث زیباتر شدن حرکات و برقراری تعادل بیشتر هنگام راه ‌رفتن می‌شود. ولی استفاده از کفش‌های پاشنه‌دار سوزنی برای این خانم‌ها مناسب نیست.

۱۲- ‌بهترین کفش‌ها برای پیاده‌روی، کفش‌هایی هستند که به خوبی پاها را در بر‌گیرند و هنگام پیاده‌روی به عنوان محافظی برای پا عمل کنند. همچنین انعطاف‌پذیر باشند و پا در آن خسته نشود.

فقط به رنگ و مدل کفش نگاه نکنید و دنبال مُد نباشید، بلکه دقت کنید کفشی که می‌خرید کاملا راحت و مناسب پای شما باشد، زیرا سلامت پاهای شما به کفش شما نیز بستگی دارد و سلامت پاها بر سلامت کل بدن موثر است.

error: Content is protected !!