theme wordpress
انواع مدیتیشن - مجله دنیای مد

انواع مدیتیشن

انواع مدیتیشن

مدیتیشن تمرکز، آرامش و همچنین کاهش درد و افزایش بهبودی سلامت انسان را به همراه دارد. ما در این پست از مجله دنیای مد قصد داریم شما را با انواع این علم آشنا کنیم.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن به معنای متمرکز کردن ذهن دربدن است که در آن شخص به آرامی توجه را به درون خود می برد تا به آرامش جسمی و ذهنی دست پیدا کند. مدیتیشن تمرکز، آرامش و همچنین کاهش درد و افزایش بهبودی سلامت انسان را به همراه دارد.

تکنیک های مدیتیشن باعث خالی شدن ذهن از محتویات زندگی گذشته و یا آرزوهای آینده و سموم جسمی می‌شوند. با انجام تمرینات مدیتیشن می‌توان به آرامش، سلامتی، موفقیت و طول عمر بیشتر رسید.

انواع مدیتیشن

انواع متداول مدیتیشن

چهار نوع مختلف از مدیتیشن وجود دارد :

  1. مدیتیشن TM
  2. مدیتیشن Zen
  3. مدیتیشن بودیست Budhist
  4. مدیتیشن تائویست Taoist

تمام این روش‌ها در جهت تمرکز روى فکر و آرامش ذهن شلوغ مشترک هستند.
این روشها تحریک را قطع نمى‌کنند، بلکه بیشتر ذهن شما به یک عنصر شفاف در مغز که مى‌تواند یک صدا یا یک کلمه و یا یک تصویر و یا یک شخص مشخص باشد، معطوف مى‌كند.

هنگامى که مغز در نتیجه تمركز روى این عنصر شفاف، به احساس آرامش و صلح به حد اشباع رسید، دیگر جایى براى نگرانى و استرس وجود نخواهد داشت.

انواع مدیتیشن

طبقه بندى مدیتیشن

  1. مدیتیشن تمرکزى Meditation Concentration
  2. مدیتیشن تفکرى Mindfulness Meditation

١- مدیتیشن تمرکزى

این عمل دقیقاً شبیه زوم عدسى در دوربین عکاسى مى‌باشد. در مدیتیشن هم روى یک تصویر، صدا و یا تنفس تمرکز مى‌کنیم.

آسانترین و ساده ترین روش براى این نوع مدیتیشن آن است که بطور آرام بنشینیم و روى تنفس خود دقت کنیم. براى مثال یک شخص عصبى،‌ وحشتزده و مضطرب؛ تنفس کوتاه و سریع دارد و شخصی با فکر آرام تنفس منظم و عمیق.

نتیجتاً تمرکز روى تنفس آنرا آرام و عمیق تر مى‌سازد و باعث آرام بخشى فکر مى‌شود.

٢- مدیتیشن تفکرى

این نوع از مدیتیشن ، با افزایش دقت روى حواس همراه است.

در این روش بدون لزوم به فکر کردن، اطلاعات دریافتى از حواس پنجگانه و افکار از جلوى ذهن انسان رژه مى‌روند و شخص در حالی‌که آرام نشسته است، بدون انجام فعالیت خاصى، شاهد این رژه و تخلیه فشارها وارده به ذهن و حواس پنجگانه خود خواهد بود.

انواع مدیتیشن

انتخاب انواع مدیتیشن مناسب

هر فرمى از مدیتیشن قدرت بهبودى متمایزى دارد، ولى انواع مدیتیشن براى هر شخصى نمى‌تواند مفید باشد و خطرات مخصوص به خود را بدنبال خواهد داشت. دانستن نوع مدیتیشنى سودمند براى هر شخص، هنر شخص اجرا کننده و دستور دهنده خواهد بود.

بطور کلى از تجویز تمرین‌هاى تمرکزى به افرادى که دچار افكار پارانوییدى هستند و افرادى که اضطراب فراگیر و عمومى دارند باید اجتناب کرد، این نوع مدیتیشن اضطراب آنان را افزایش دهد.

دوره‌هاى طولانى تمرین‌هاى مدیتیشن مثلاً مدیتیشن تفکرى در افراد حساس و مستعد به پسیکوز حاد نیز نباید انجام شود. بهترین روش مدیتیشن در اینگونه افراد، انجام تمرینات مختصر در محیطی آرام به همراه دوستان و آشنایان است.

error: Content is protected !!