theme wordpress
تاریخچه کراوات و انواع آن - مجله دنیای مد

تاریخچه کراوات و انواع آن

کراوات و انواع آن

منشاء پیدایش کراوات به قرن ۱۷ میلادی بر می گردد. كراوات، پارچه‌ای دراز با عرض متفاوت است که جلوی پیراهن و روی سینه قرار می‌گیرد. اغلب مردان از آن استفاده می‌کنند، اما مدل‌های مختلفی از كراوات زنانه هم طراحی و استفاده می‌شود. در این مطلب از مجله دنیای مد با انواع کراوات و این گروه از اکسسوری‌های مردانه آشنا خواهید شد.

معنی کراوات چیست؟

کلمه کراوات به انگلیسی Tie و به‌معنای گره است. این کلمه کوتاه‌شده کلمه Necktie یعنی گره گردن است. اولین بار، این واژه در سال ۱۸۲۰ مورداستفاده قرار گرفت. از آن زمان به بعد برای نامیدن این اکسسوری از کلمه‌های Tie و Cravat استفاده می‌شود.

کراوات نماد چیست؟

امروزه کراوات نشانه شخصیت و تمدن آقایان و خانم‌ها است. در مورد تاریخچه کراوات، نظرات مختلفی بیان شده است. حتی در بعضی موارد، گفته شده که ریشه‌ای ایرانی و برخی نیز فرانسوی دارد.

تاریخچه کراوات به ایران باز می‌گردد. عکس‌های حک شده در آثار تاریخی اثبات این موضوع است. همچنین گفته شده که کلمه كراوات از خروات (خورآوات) یا (خورآباد) گرفته شده و یا از هراوات (Hravat) در اوستا آمده و ریشه ایرانی دارد. اما كراوات در ایرانِ باستان جایگاهی ندارد، اما دستمال گردن در برخی مناطق ایران استفاده می‌شود.

فواید کراوات

از فواید کراوات، برای همه فصول مناسب و کاربرد دارد. پس باعث گرم‌تر یا خنکی فرد نمی شود. این اکسسوری می تواند استایل شما را تکمیل و ظاهری شیک به کت و شلوار شما می دهد.

اندازه پهنای کراوات

ابعاد کراوات از نظر عرض، قابلیت کم و زیاد شدن، از ۲/۵ تا ۵ اینچ، را دارد. طول آن هم بین ۵۲ تا ۵۸ اینچ متغیر است. انواع كراوات از نظر اندازه عرض، به سه گروه استاندارد (Standard)، باریک (Narrow) و اسکینی (Skinny) قرار می‌گیرد.

اندازه کراوات به‌تنهایی تاثیری در استایل نمی گذارد. اما در زمان انتخاب با توجه به مدل یقه، فرم اندام، موقعیت و نحوه استفاده از آن، سایزش اهمیت پیدا می کند.

اندازه پهنای انواع کراوات

تنظیم ارتفاع کراوات

کراوات باید طوری بسته شود که در پایان کار، انتهای سمت پهن آن را با بالای سگک کمربند مماس باشد. بنابراین در ابتدای کار، كراوات خود را به گونه ای تنظیم کنید که طرف پهن آن، ۲/۵ تا ۵ سانتی‌متر پایینتر از بالای کمربند باشد. چون گره كراوات، سمت پهن آن را به همین اندازه بالا می برد.

کراوات پهن یا باریک برای چه کسانی مناسب است؟

  • بنابراین اگر بیش از حد لاغر هستید، سراغ کراوات استاندارد یا اسکینی نروید. مدل استاندارد برای شما زیادی بزرگ و اغراق‌آمیز خواهد بود و بیش از پیش بر لاغری شما تاکید می‌کند.
  • برای فردی با اندام درشت و بالاتنه عریض هم استفاده از کراوات اسکینی اشتباه است. این كراوات، استایل را نامتعادل و غیرعادی جلوه می‌دهد. برای این افراد كراوات باریک و گاهی استاندارد انتخاب بهتری است.
  • موقعیت و استایل مناسب برای استفاده از كراوات، نیز در انتخاب نوع آن نقش دارد. مثلا برای موقعیتی غیررسمی و استایل کژوال، سراغ کراوات‌ باریک با رنگ‌ها و پترن‌های شاد بروید.
  • در موقعیت رسمی، كروات استاندارد از رنگ‌های معمول را انتخاب کنید. برای استایل نیمه‌رسمی و موقعیتی سنتی یا نمادین، نیز کراوات پهن مناسب است.

انواع کراوات

كراوات و اکسسوری‌های گره ای دور گردن مردان، تنوع زیادی دارند. که در ایران ما دو نوع رایج آن، یعنی كراوات و پاپیون، را بهتر از بقیه می‌شناسیم. در ادامه با انواع کراوات آشنا خواهید شد.

کراوات استاندارد

کراوات استاندارد

آشناترین مدل بستن كراوات و احتمالا اولین مدل گره زدنی که یادگرفتیم، همین مدل است. این مدل با عنوان، استاندارد (Four-in-Hand Knot Tie) شناخته می‌شود. این نوع كراوات تقریبا با هر نوع پیراهن و هر نوع یقه‌ای قابل‌پوشیدن و برای هر سه موقعیت رسمی، نیمه‌رسمی و غیررسمی مناسب است.

کراوات خیلی باریک

کراوات خیلی باریک

کراوات مدل خیلی باریک (Skinny Necktie) در طول دهه ۱۹۶۰ میلادی وارد مد مردانه شد. این كراوات برای محیط کار (به جز جلسه و مراسم مهم قابل قبول است. كراوات اسکینی ترکیب خوبی با پیراهن‌های اسلیم فیت و اسپرت دارد. همچنین می‌توان آن را با یک کت بلیزر و جین هم سِت کرد.

کراوات ویندزور

کراوات ویندزور - The Windsor Tie

کراوات مدل ویندزور (Windsor Tie) به‌خاطر گره بزرگ و پهن آن معروف است. گره‌ای که شبیه به یک مثلث پهن و برجسته می‌شود. این نوع گره باید با پیراهن‌هایی با یقه پهن، استفاده شود. این مدل در اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی، زمانی که دوک ویندزور از آن استفاده می‌کرد، معروف شد. البته به غیر از این مدل، گره‌های فانتزی و متنوع دیگری هم از این نوع وجود دارند.

کراوات هفت تا

کراوات هفت تا

این نوع کراوات (7fold Tie) از پارچه‌ای که هفت بار تا شده، ساخته می‌شود. با توجه به میزان پارچه و هزینه‌ای که برای ساخت این مدل نیاز است، در حال حاضر استفاده از آن رایج نیست.

كراوات سنتی

کراوات سنتی

این مدل نمونه اصلی کراوات (Cravat) است و بقیه مدل‌ها براساس آن طراحی و تولید می شوند.‌ ظاهر كراوات سنتی، ترکیبی از كراوات مدرن و دستمال‌گردن که برای موقعیت‌های بسیار رسمی مناسب است. اما این مدل با سلیقه افراد زیادی مطابقت ندارد. در طراحی لباس در فیلم‌هایی با سبک قدیمی و تئاتر‌ها، از این نوع كراوات زیاد استفاده می‌شود.

كراوات کلیپسی

کراوات کلیپسی

مدل کلیپسی (Clip-on tie) یکی از انواع کراوات و مناسب افراد نابلد است. تقریبا همه پسربچه‌ها كراوات‌های آماده کشی را داشته یا دارند. در این مدل كراوات گره‌خورده به کشی قیطانی وصل شده که زیر برگردان یقه می‌افتد و دیده نمی‌شود.

كراوات بافتنی

کراوات بافتنی (Knitted Tie)

کراوات بافتنی (Knitted Tie) با ماشین بافندگی یا دست بافته می‌شود و از فانتزی‌ترین فرم‌های كراوات است. در برخی از آن‌ها، فرم رایج كراوات تغییر می‌کند و دو طرف كراوات صاف و مستطیلی بافته می‌شود. این مدل بیشتر مناسب استایل کژوال و نیمه رسمی است.

دستمال گردن

دستمال گردن (Ascot)

ظاهر دستمال گردن (Ascot) تا حد زیادی به کراوات سنتی شباهت دارد. با این تفاوت که دستمال‌گردن زیر یقه و كراوات سنتی روی یقه بسته می‌شود. تفاوت دیگر این دو اکسسوری مردانه، کاربرد استفاده این دو است. معمولا دستمال‌گردن در موقعیت های غیررسمی استفاده می‌شود. برای افرادی که با کیپ بودن یقه و تحت فشار بودن گردن مشکل دارند، دستمال‌گردن جایگزین مناسب، راحت، شیک و جذابی به جای كراوات است.

دستمال سرآشپز

دستمال سرآشپز (Neckerchief)

مدل دستمال سرآشپز (Neckerchief)، فرم کژوالی دارد. این مدل برای استایل غیررسمی و اسپرت استفاده می‌شود.

پاپیون

پاپیون (Bow Tie)

پاپیون (Bow Tie) به استایل حس و حال فانتزی می‌دهد. به همین خاطر برای استایل بیزینس یا سیاسی مناسب نیست. اما بهترین انتخاب برای مراسم عروسی، مهمانی و حضور روی فرش قرمز است. پاپیون‌ها بر اساس فرم ظاهری گوشه‌هایشان، به انواع مختلفی چون پروانه‌ای، الماسی، خفاشی و… تقسیم می‌شوند.

پاپیون وسترن

پاپیون وسترنWestern Bowtie

مدل پاپیون وسترن (Western Bow Tie)، کلاسیک و محبوب وسترن‌ها است. این پاپیون در ایران، به ندرت استفاده می شود. اما در بین کابوی‌ها و در موقعیت‌های رسمی استفاده می‌شود. در حالی که استفاده از این سبک پاپیون در استایل کژوال رایج‌تر است.

كراوات بولو

كراوات بولو (Bolo Tie) در دهه ۱۹۷۰ میلادی معروف شد. این اکسسوری در سال ۱۹۷۱ در آریزونا، نیومکزیکو و تگزاس به‌عنوان بخشی از استایل رسمی مردم این مناطق انتخاب شد.
بولو شامل یک نوار باریک یا نخی ضخیم و یک گیره فلزی است که شبیه به مدال یا سنجاق‌سینه روی آن طراحی و تزئین می‌شود. بولو هم بیش از هر جای دیگری در بین وسترن‌ها محبوب است و مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کراوات‌های بولو (Bolo Tie) در دهه ۱۹۷۰ میلادی معروف شدند. این اکسسوری در سال ۱۹۷۱ در آریزونا، نیومکزیکو و تگزاس به‌عنوان بخشی از استایل رسمی مردم این مناطق انتخاب شد.
بولو شامل یک نوار باریک یا نخی ضخیم و یک گیره فلزی است که شبیه به مدال یا سنجاق‌سینه روی آن طراحی و تزئین می‌شود. بولو هم بیش از هر جای دیگری در بین وسترن‌ها محبوب و مورداستفاده قرار می‌گیرد.

دلیل ممنوعیت کراوات در ایران

بعد از انقلاب ۱۳۵۷، استفاده از کروات در ایران بسیار محدود شد. علت این کار، به فتوای مراجع‌تقلید، جهت تشبه به کفار اعلام شد. اما اکنون برخی از شرکت‌های ایرانی، با مجوز قانونی، در حوزه تولید کراوات، پاپیون و… فعالیت دارند.

چرا کراوات ممنوع است

در دیدگاه برخی از مراجع، استفاده از کراوات و پاپیون در ایران، به دلیل ترویج فرهنگ بیگانه اشکال دارد.

بر اساس ماده ۲ قانون مجازات اسلامی: برخی معتقدند که حکم بستن کراوات مشکل شرعی نداشته و جرم نیست. اما قوانینی چون بستن کروات جزء قوانین نانوشته‌ است، که اعتبار چندانی ندارد.

حکم کراوات آیت الله سیستانی

عقیده و نظرآیت الله سیستانی در خصوص حکم بستن کراوات: فی نفسه مانعی ندارد. مگر اینکه عنوان ثانوی منطبق شود؛ که مقتضی تحریم باشد.

منبع: familybritches و tie-a-tie

error: Content is protected !!