theme wordpress
بیوگرافی کریستین دیور - مجله دنیای مد

بیوگرافی کریستین دیور

معرفی کریستین دیور

برند کریستین دیور طراح تأثیرگذار و مطرح فرانسوی است که بیشتر در حوزه لباس زنانه و مردانه، وسایل لوکس، جواهرات و عطر فعالیت دارد. در این مطلب از مجله دنیای مد نگاهی به تاریخچه و بیوگرافی برند dior می‌اندازیم.

زندگی نامه برند کریستین دیور

کریستین دیور (Christian Dior) در ۲۱ ژانویه ۱۹۰۵ در گرانویل (Granville)، یک شهر ساحلی در شمال فرانسه، به دنیا آمد. وی دومین فرزند از ۵ فرزند مادلین مارتین (Madeleine Martin) و الکساندر لویی موریس دیور (Alexandre Louis Maurice Dior) بود. پدرش، موریس دیور صاحب یک کارخانه‌ی موفق تولید کود بودند. آنها در ۱۰ سالگی کریستین به پاریس نقل مکان کردند.

معرفی کریستین دیور

کریستین از بچگی به هنر علاقه داشت و رؤیای او طراحی بود. اما به اصرار پدر، در رشته‌ی علوم سیاسی مشغول به تحصیل شد. او در سال ۱۹۲۸ در رشته‌ی علوم سیاسی فارغ التحصیل شد.
سپس با کمک پدرش یک نمایشگاه هنری راه اندازی کرد. در مدت کوتاه فعالیت این نمایشگاه آثار افراد صاحب نامی مانند ژرژ براک (Georges Braque)، پابلو پیکاسو (Pablo Picasso)، ژان کوکتو (Jean Cocteau) و ماکس ژاکوب (Max Jacob) در آن به نمایش درآمد.

وی در سال ۱۹۳۱، به دلیل ورشکستگی پدرش و مرگ مادر و برادرش، مجبور شد این گالری را تعطیل کند.

برند دیور در دنیای مد

پس از تعطیلی نمایشگاه، کریستین دیور با فروش طرح‌های اولیه خود در زمینه مد، شروع جدیدی در طراحی لباس و سبک زندگی مورد علاقه خود آغاز کرد. وی سال ۱۹۳۵ در نشریه فیگارو ایلوستر (Figaro Illustré)، به عنوان تصویرساز شروع به کار کرد. چند سال بعد، در ۱۹۳۸، رابرت پیگوت (Robert Piguet) او را به عنوان دستیار طراح در شرکت خود استخدام کرد. با شروع جنگ جهانی دوم، کریستین دیور بعنوان افسر ارتش فرانسه شروع به خدمت کرد.

پس از شکست فرانسه از آلمان، دیور به پاریس بازگشت. او در سال ۱۹۴۲ پس از پایان خدمت به خانه مد لوسیه لیلانگ (Lucien Lelong) پیوست و در آنجا با پیر بالمین (Pierre Balmain) به طراح ارشد تبدیل شد.

در همین زمان خواهر کوچکتر کریستین یعنی کاترین (Catherine) برای نیروهای مقاومت فرانسه می‌جنگید. کاترین در نهایت دستگیر و در ماه می ۱۹۴۵ آزادی خود را به دست آورد.

معرفی کریستین دیور و کاترین

دوران طلایی زندگی کریستین دیور

در سال ۱۹۴۶ مارسل بوساک (Marcel Boussac)، ثروتمندترین فرد فرانسه، از دیور دعوت کرد تا برای خانه مد فیلیپ ات گستون (Philippe et Gaston) شروع به طراحی کند. دیور این پیشنهاد را رد کرد.

دیور در سال ۱۹۴۶ با حمایت مارشال بوساک موفق به تاسیس برند و خانه مد خود شد. نام اولین کالکشن برند دیور، کورولی (Corolle) و به معنای گلبرگ‌های گل بود.

طراحی های برند دیور برخلاف لباس های آن دوران طرح هایی اندامی بود. سیلوئت‌ معروف لباس‌های او کت و دامن یا پیراهن‌هایی بود که از کمر کاملا تنگ بودند و دامن از قسمت کمر پف می‌کرد و اندامی زیباتر به مدل‌ها می‌بخشید.

دیور با این طرح ها نگاه نوین (New Look) را به مد معرفی کرد. البته بلند بودن لباس‌ها و پوشیده بودن پاها، استفاده از مقدار زیادی پارچه باعث ایجاد واکنش‌های زیادی شد. طرح‌های نوین برند دیور، پاریس را به مرکز مد پس از جنگ جهانی دوم تبدیل کرد.

معرفی کریستین دیور

موفقیت های برند دیور

اولین عطر برند دیور در سال ۱۹۴۷، با نام خواهرش کاترین، روانه بازار شد. در سال ۱۹۵۰ دیور مسئول طراحی لباس‌‌های مارلین دیتریش، بازیگر اصلی زن در فیلم “ترس صحنه“، اثر آلفرد هیچکاک شد. چهره‌های مشهوری چون مرلین مونرو، الیزابت تیلور، آوا گاردنر و بسیاری از زنان مشهور دیگر تنها از برند او استفاده می‌کردند.

دیور در همان سال، اولین کتابش را نیز به چاپ رساند:‌”من یک کوتور هستم“ و این جمله مشهور را بر زبان راند:‌ «دلم می‌خواست یک معمار شوم. کوتور بودن به این معنا بود که هنوز هم باید از قواعد معماری پیروی کنم.»

معرفی کریستین دیور

مرگ کریستین دیور

در سال ۱۹۵۷، کریستین دیور برای تعطیلات به ایتالیا سفر کرد اما بر اثر سومین حمله قلبی در سن ۵۲ سالگی از دنیا رفت. مرگ دیور باعث شد دنیای مد یکی از بزرگان خود را از دست بدهد اما تاثیری که او در دنیای مد گذاشت هنوز هم پابرجاست.

ویژگی های برند دیور

بعد از مرگ دیور، دستیار ارشد او (ایو سنت لورن) امور شرکت را در دست گرفت. سن لورن، برند دیور را در مسیر جدیدی به محبوبیت رساند. در اولین مجموعه او با عنوان خط تراپیز، به جای کمرهای تنگ، نیمرخ‌ های سایز بزرگی ارائه شد که فرم بدن زن را مخفی می‌کرد.

معرفی کریستین دیور / ایو سن لورن

در سال ۱۹۶۰ با فراخوانی سن لورن به جنگ استقلال الجزایر، مارک بوهان جایگزین او شد. بین سال ‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۵، برند دیور رشد قابل ‌توجهی را تجربه کرد: مجموعه‌‌های آماده برای پوشیدن، اولین فروشگاه بچگانه و مجموعه مردانه با موفقیت راه ‌اندازی شد.

بعد از بوهان، ژیانفرانکو فری در سال ۱۹۸۹ به عنوان مدیر طراح دیور منصوب شد. جان گالیانو ، نفر بعدی بود که در سال ۱۹۹۶ ، رهبری برند دیور را بر عهده گرفت. راه ‌اندازی خط تولید کیف‌های خورجینی، یکی از افتخارات او برای این برند به شمار می‌آید.

معرفی کریستین دیور / جان گالیانو

رف سیمونز، در سال ۲۰۱۲، سکان مدیریت هنری برند دیور را بدست گرفت. مجموعه‌های سیمونز هم زیبا و هم پوشیدنی بودند.

ماریا گراتزیا چیوری، اولین رهبر زن برند دیور در سال ۲۰۱۶ تا به امروز هم این منصب را بر عهده دارد. چیوری ثابت کرد که پیام اولیه کریستین دیور، توانمندسازی زنان، جریان دارد و حالا قرار است در تک ‌تک زنان مدرن نیز طنین بیندازد!

error: Content is protected !!