theme wordpress
تاریخچه شلوار های جین - مجله دنیای مد

تاریخچه شلوار های جین

تاریخچه شلوار های جین

شلوار های جین یا لی یکی از محبوب ترین آیتم های پوشش در بین آقایان و خانم ها می‌باشد. در این مقاله از مجله دنیای مد شرح کوتاهی از تاریخچه شلوار های جین را برای شما بیان کرده‌ایم.

شلوار های جین تاریخچه پرفراز و نشیببی داشته‌اند. ابتدا قرار بود شلوارهای جین نوعی لباس کار باشند ولی چند دهه بعد شرایط عوض شد و این شلوارها به لباس‌های مد روز جوانان تبدیل شد.

تاریخچه شلوار های جین

معنای لغوی جین

داستان جین از شهر جنوای ایتالیا آغاز می‌شود، شهری که به خاطر پارچه کتان مخملی راه‌راه معروف بود. پارچه جین جنوا بسیار شبیه به مخمل راه‌راه بود. بعدها در شهر نیم (Nimes) فرانسه، بافندگان تلاش کردند تا پارچه جین را بازتولید کنند اما به جای آن، یک پارچه مشابه از جنس کتان با بافت راه‌راه و ضخیم تولید کردند.

واژه جین یا جینز (Jeans) از واژهٔ فرانسوی bleu de Gênes به معنی “آبی از جنوا” آمده‌است، جنوا (Genoa) نام شهری در ایتالیا است که معادل فرانسوی آن، Gênes می‌شود.
واژه “جین” اغلب به شلوارهایی گفته می‌شود که با پارچه دنیم یا Dungaree دوخته شده باشند.

تاریخچه شلوار های جین

تاریخچه پیدایش شلوار جین

نخستین سازندگان شلوار جین آبی، دو تاجر به نام‌های جاکوب دیویس (Jacob Davis) و لوی اشتراوس (Levi Strauss) بودند و این محصول در ۲۰ ماه می سال ۱۸۷۳ متولد و به بازار معرفی شد. در اواخر ۱۸۰۰ میلادی بسیاری از کارگران از لباس‌هایی با پارچه جین استفاده می‌کردند.

در دهه ۱۹۵۰، شلوارهای جین که برای کابوی‌ها دوخته شده بودند در بین نوجوانان امریکایی، رایج گشت. از بین برندهای تاریخی و قدیمی شلوارهای جین می‌توان به مارک “لیوایز” (Levi’s)، “‌لی” (Lee) و رانگلر (Wrangler) اشاره نمود.

تاریخچه شلوار های جین - جاکوب دیویس (Jacob Davis) و لوی اشتراوس (Levi Strauss)

جین های پرچ شده

اشترواس یک تاجر موفق آلمانی در به سان فرانسیسکو بود. جیکوب دیویس هم یک خیاط محلی بود که برای دوخت شلوار کارگری بادوام، ایده جالبی به ذهنش رسید و آن اضافه کردن یک قطعه فلزی به نقاط تحت فشار مانند گوشه جیب شلوار و لبه‌های دوخت آن بود.

در سال ۱۸۷۲، جیکوب دیویس که از شرکت “لوی اشتراوس” پارچه می‌خرید، طی نامه‌ای از اشتراوس درخواست نمود که در تولید و فروش لباس‌هایی که با پرچ دار با وی همکاری کند. اشتراوس ایده دیویس را پذیرفت، دو مرد این اختراع را در ۲۰ می ۱۸۷۳ به ثبت رساندند.

بدین ترتیب شلوارهای جین اولیه به عنوان لباس کارگران معادن و مزارع در امریکا رواج یافتند. کمپانی لیوایز (Levi’s) تا سال ۱۹۰۸ تنها تولید کننده شلوارهای جین بود اما با افزایش تقاضا تولیدکننده‌های دیگری، مانند شرکت لی (Lee) و GWG، به این کار روی آوردند.

تاریخچه شلوار های جین

شلوار جین نماد ساختارشکنی

در دهه ۱۹۳۰ مجله ووگ تصویری از دو زن با شلوارهای جین تنگ را چاپ کرد که با عنوان “شیک از نوع غربی” نامگذاری شده بودند و این اولین حضور شلوار جین در دنیای مد بود.

پس از این دیگر شلوار جین از انحصار مردان کارگر خارج شد و جین‌های بچگانه، نوجوانانه، زنانه و … بر تن همه اقشار مردم دیده می‌شد. ستارگان سینما در فیلم‌ها شلوار جین می‌پوشیدند. به طوری که در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی شلوار جین به نماد شورش جوانان تبدیل شد و نمادی که ستارگانی مثل جیمز دین و مارلون براندو آن را محبوب کردند.

error: Content is protected !!