theme wordpress
بیوگرافی کارل لاگرفلد - مجله دنیای مد

بیوگرافی کارل لاگرفلد

معرفی کارل لاگرفلد

کارل اتو لاگرفلد یک طراح مد، هنرمند و عکاس آلمانی مستقر در پاریس است. او طراح ارشد، مدیر خلاقیت خانه مد شانل (Chanel) و خانه ایتالیایی فندی (Fendi)، و موسس برند خودش به شمار می­‌رود. در این مطلب از دنیای مد قصد داریم تا به بیوگرافی کارل لاگرفلد بپردازیم.

تولد و زندگی شخصی کارل لاگرفلد

لاگرفلد در ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۳۳ در هامبورگ آلمان به دنیا آمد. پدرش اتو لاگرفلد (۱۹۶۷-۱۸۸۱) تاجر و مادرش الیزابت بلمان (۱۹۷۸-۱۸۹۷) نوازنده ویولن بودند.

کارل لاگرفلد، پس از حضور در یک مدرسه خصوصی، دوره متوسطه تحصیلات خود را در مدرسه­‌ای به نام لیکه مونتین (Lycée Montaigne) در شهر پاریس گذراند. این مدرسه، جایی بود که او در آنجا در رشته­‌های نقاشی و تاریخ تحصیل نمود.

معرفی کارل لاگرفلد

شروع فعالیت کارل لاگرفلد

کارل لاگرفلد (Karl Lagerfeld) در سال ۱۹۵۵ و پس از کسب رتبه برتر در یک مسابقه طراحی (بخش پالتو)، به عنوان دستیار پیر بالمین (Pierre Balmain) استخدام شد. بعد از ۳سال تجربه در کنار بالمین، در سال ۱۹۵۸، به ژان پاتو (Jean Patou) نقل مکان کرده و در طی ۵ سال ۱۰ مجموعه اوت کوتور را برای این برند طراحی کرد.

اولین مجموعه او، با نام رولاند کارل، در یک نمایش ۲ ساعته در ژوئیه سال ۱۹۵۸ به نمایش گذاشته شد. گرچه خبرنگاران در سال ۱۹۶۲، از او با نام کارل لاگرفلت یا کارل لاگرفلد یاد می‌­کردند.

معرفی کارل لاگرفلد

از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۹ برای برندی به نام تیزیانی (Tiziani) طراحی می‌کرد که در دوره حضورش این برند افراد مشهوری چون الیزابت تیلور طرفدارش شدند. از ۱۹۶۴ همزمان با فعالیت در تیزیانی به صورت فرلنسری شروع به طراحی برای خانه مد Chloe‌ و… نمود.

از ۱۹۶۵ تا زمان مرگش همکاری‌اش با خانه مد فندی (Fendi) ادامه داشت. در سال ۱۹۸۳ به شنل پیوست و آغاز دنیای جدیدی برای او بود و به سرعت شهرتش گسترده شد. یک سال بعد از پیوستن به شنل او برند خود با نام تجاری Karl Lagerfeld را تاسیس کرد.

معرفی کارل لاگرفلد

در ۲۰۰۲ مجموعه دنیم لاگرفلد با همکاری با برند دیزل در هفته مد پاریس به نمایش درآمد. علاوه بر این لاگرفلد اولین طراح بزرگی بود که با برند فست فشنی H&M دست به همکاری زد. در سال ۲۰۰۴ یک مجموعه ۳۰ تکه‌ای کپسول طراحی کرد و در اچ اند ام به فروش رساند.

کارل فراتر از یک طراح

کارل لاگرفلد فراتر از یک طراح در دنیای مد یک نماد است. شخصیتی مرموز، تیزهوش و سرشار از روشن‌بینی که ورای شخصیت متفاوتش به عنوان منبع الهام شناخته می‌شود. وُگ لاگرفلد را “مترجم بی‌نظیر لحظه‌ها” می‌نامید و خودش درباره طراح بودنش گفته بود “من همان طور که نفس می‌کشم طراحی می‌کنم، شما برای نفس کشیدن تصمیم نمی‌گیرید خودش اتفاق می‌افتد.”

معرفی کارل لاگرفلد

از طرفی استایل متفاوت او در لباس پوشیدن تاکنون الگو و الهام بخش افراد زیادی بوده است. لاگرفلد همواره سیاه و سفید می‌پوشید و عینک سیاه، دستکش‌های چرم بدون انگشت و یقه بلند پیراهنش که روی آن پاپیونی بزرگ یا کرواتی پهن می‌بست ویژگی‌های همیشگی‌ وی بودند. استایل او آنقدر بارز و آیکونیک بود که در طراحی بسیاری از آثار برند شخصی‌اش از وی الهام گرفته می‌شد.

موفقیت های Karl Lagerfeld

لاگرفلد در کنار طراحی لباس، به عکاسی، استایلینگ، نویسندگی، تصویرسازی، طراحی کاریکاتور، کاستوم دیزاین و طراحی داخلی هم مشغول بود. عکاسی بسیاری از کمپین‌های تبلیغاتی آثارش را خودش انجام داده و عکس‌هایش در مجلاتی مانند Vogue آلمان و روسیه، Interview و Harper’s Bazaar چاپ شده است.

معرفی کارل لاگرفلد

از دهه ۷۰ شروع به کاستوم دیزاین برای تئاتر، اُپرا و فیلم نمود. کاستوم دیزاین اُپرای Carmen پاریس و فیلم Callas Forever را انجام داد. در سال ۲۰۱۶ هم به درخواست کارگردان و هنرمند Benjamin Millepied برای اُپرای باستیل در پاریس طراحی لباس انجام داد. در ۲۰۱۳ فیلم کوتاه “once upon a time…” را با بازی کایرا نایتلی در نقش کوکو شنل کارگردانی کرد.

کارل در سال ۱۹۹۲ تصویرسازی برای داستان هانس کریستین اندرسون انجام داد. اما علاقه او به نشر محدود نبود، در ۱۹۹۹ کتابفروشی و انتشاراتش به نام 7L را در پاریس بازگشایی نمود. البته کتاب معروف خودش با نام 3D Diet را در ۱۰ هزار نسخه در سراسر جهان به فروش رساند.

معرفی کارل لاگرفلد

لاگرفلد در سال ۲۰۱۰ جایزه‌ای از شورای کوتور موسسه فناوری مدرن نیویورک FIT دریافت کرد و در ۲۰۱۷ جایزه برجسته شورای مد بریتانیا به او تعلق گرفت.

درگذشت کارل لاگرفلد

کارل لاگرفلد که یکی از موثرترین طراحان مد در صنعت مد و فشن بود که در ۱۹ فوریه ۲۰۱۹ در سن ۸۵ سالگی بر اثر سرطان درگذشت. کارل از شخصیت‌هایی است که به دلیل فعالیت‌های زیادی که در دنیای مد انجام داده است، نامش برای همیشه در این صنعت جاودان باقی خواهند ماند.

error: Content is protected !!